Udvendig facadeisolering – din guide til efterisolering af facade
15851
post-template-default,single,single-post,postid-15851,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
UnavngivetSlide thumbnail

Udvendig facadeisolering

Udvendig facadeisolering – din guide til efterisolering af facade

Hvis dit hus er af ældre dato, så vil der uundgåeligt være slid på facade og ydervægge. Med udvendig facadeisolering får du en løsning, der efterisolerer facaden på dit hus meget effektivt. I denne artikel kigger vi nærmere på hvad udvendig facadeisolering er for en størrelse, og om det er en løsning for dig.

Efterisolering af din facade kan hjælpe på at nedsætte varmeforbruget i boligen, forebygge eventuelle skader på murværket – og hjælpe til bedre indeklima. Alt sammen noget, der forøger værdien i din bolig. Det er derfor et værdifuldt redskab, når din facade skal renoveres.

Hvad er udvendig facadeisolering?

Der findes flere forskellige måder at isolere dit hus på, og de forskellige løsninger afhænger meget af selve byggekonstruktionen. Typisk skelner man mellem hulmursisolering og indvendig isolering – men er dette ikke muligt, så kan man vælge at efterisolere på den udvendige del af facaden.

Modsat hulmurs- og indvendig isolering, så bearbejdes den udvendige del af facaden, når der udføres udvendig facadeisolering. Det betyder derfor også, at udseendet på dit hus ofte gennemgår en mere eller mindre stor ændring.

Det er derfor sjældent ideelt til detaljere murværk eller bindingsværksfacader, men er dit hus af ældre dato – og med ensartede, massive ydermure – så kan udvendig facadeisolering være en god løsning. Ydermere er det også en løsning, der egner sig godt til huse af nyere dato, der dog ikke er blevet isoleret ordentligt.

udvendig-facadeisoleringHvordan ved jeg om udvendig facadeisolering er nødvendigt?

Der kan være flere årsager til at overveje efterisolering af facaden, og det er en procedure, der typisk øger husets værdi – samtidig med at det bliver bedre at bo i. I det følgende kan du finde nogle tegn på, at du måske bør efterisolere din facade.

Hvis du bor i et hus, der er dårligt isoleret – så vil du typisk kunne mærke det på din varmeregning. Et dårligt isoleret hus holder nemlig skidt på varmen, og det kan koste dig dyrt i årlige varmeregninger. Særligt udvendig facadeisolering er endvidere også effektivt i forhold til kuldebroer i dit hus.

Ligeledes kan fugt være et godt tegn på, at du skal have efterisoleret dit hus. En udvendig facadeisolering kan tilmed ofte rette op på udvendige fugtskader, samt forebygge problemer forbundet med fugt; herunder skimmelsvamp.

Slutteligt så har husets isolering også stor indflydelse på indeklimaet; netop grundet forebyggelsen af blandt andet kuldebroer, fugt og svamp. Det bliver derfor ikke blot et hus, der bliver mere værd i ejendomsmæglerens øjne – men også mere værd for dig og din familie.

Overvejelser i forbindelse med udvendig facadeisolering

Det er altid en stor beslutning, når facaden skal renoveres; eller når huset skal undergå en eller anden form for reparation eller restauration. Det kan derfor godt svare sig at tage en professionel håndværker med på råds; og få inputs til hvordan du vælger den mest effektive løsning.

I forbindelse med udvendig facadeisolering er det vigtigt at gøre sig klart, at det er en stor forandring af facaden. Også selvom du ikke bemærker den store kosmetiske forskel på facadens udseende før og efter.

For den udvendige facadeisolering bliver lagt uden på din eksisterende facade. Det betyder derfor, at den udvendige facade alt andet lige vil blive tykkere; og at døre samt vinduer således vil sidde længere inde i murværket end før.

Det man dog kan gøre, er at flytte de eksisterende døre og vinduer ud fra murværket, så de igen sidder placeret yderst på facaden. Det er ikke kun en kosmetisk forbedring; det hjælper også til at dække de samlinger der uundgåeligt vil opstå, når der puttes et ekstra lag efterisolering uden på de eksisterende ydervægge.

En anden vigtig overvejelse knytter sig til husets tag; for det er sjældent den optimale løsning, at udføre en udvendig facadeisolering på et hus, der har et tagudhæng. De tykkere ydervægge som efterisoleringen medfører, betyder nemlig at det eksisterende tagudhæng bliver for lille.

Denne problemstilling kan dog klares på flere forskellige måder, såfremt du er kommet frem til at den udvendige efterisolering er ideel for dig; enten ved at udføre efterisolering samtidig med en renovation af taget – eller ved at forlænge taget.

Fordele ved udvendig facadeisolering

Selvom en efterisolering på udvendige sige i mange tilfælde er mere krævende end eksempelvis hulmurs- eller indvendig isolering, så har det naturligvis en række fordele. Dem skal vi kigge nærmere på i dette afsnit.

Typiske fordele forbundet med udvendig facadeisolering tæller;

  • Ny og ensartet facade
  • Effektiv bekæmpelse af kuldebro og fugt
  • Ingen reduktion af boligareal, da isoleringen placeres på udvendig side
  • Intet behov for flytning af radiator og elinstallationer
  • Op mod 30 % bedre isolering i forhold til indvendig isolering

Hos Aalborg Facaderenovering sidder vi altid klar til at vejlede dig i dit valg af isolering, og vi kommer gerne med et uforpligtende tilbud på din opgave.

Forskellige typer af udvendig isolering

Det sidste vi vil runde i denne guide til udvendig facadeisolering, er de forskellige typer af udvendig efterisolering som typisk bruges når ydervæggene skal isoleres og renoveres.

Efterisolering med puds

Hvis facadeisolering udføres med puds, så vil det typisk foregå på den måde, at der isoleres direkte på ydervæggene – og dernæst pudses ovenpå. Denne metode bruges typisk på meget tunge ydervægge, der kan holde til monteringen af isoleringsmåtter.

Læs også om: Netpuds

Efterisolering med puds giver dig en effektiv efterisolering, og efterlader murværket ensartet, pænt og afpudset. Det er en efterisoleringsmetode til den udvendige del af huset, der er stigende i popularitet – netop fordi resultatet af efterisolering med puds ofte er meget pæn og tilfredsstillende.

Efterisolering med træskelet/beklædning

Den anden metode til efterisolering, er udvendig isolering ved hjælp af et træskelet, der bygges (og monteres) udenpå den eksisterende facade. Dette træskelet holder isoleringen af murværket, og der monteres således beklædning uden på træskelettet.

Efterisolering med et træskelet er en krævende opgave, hvor alle mål og samlinger skal være præcise. Du får derfor det bedste resultat ved at benytte en professionel håndværker, der ved hvordan arbejdet skal udføres.

Således nåede vi afslutningen på denne guide til efterisolering, og har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os. Vi kommer ligeledes altid gerne med et uforpligtende tilbud på netop din mureropgave.

Ingen kommentarer

Opslå en kommentar