Hvorfor bør du omfuge dit hus? Læs fordelene ved omfugning
15008
page-template-default,page,page-id-15008,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
Omfugning med sort fugeSlide thumbnail

Omfugning af gamlet murværk med nedslidte mørtelfuger

Beskadigede mørtelfuger mellem murstenene på en opmuret facade, vil i de fleste tilfælde være årsagen til at tempoet på murværkets nedbrydning er højerer, samt risiko for fugtskader mm. Derfor er det vigtigt at kontrollere dine fuger hvert år, og få dem udskiftet hvis de er porøse.

Dårlig facade med lau - Aalborg-facaderenovering

Porøse, revnet og smuldrene fuger i en murede facade er ikke bare mindre pæn, men også skadelige for murværket.

HVORFOR BØR JEG OMFUGE ELLER REPARERE FUGERNE PÅ MUREDE FACADER?

Gamle mørtel fugerMørtelfuger holder murværket stærkt og har derfor ikke kun betydning for hele facadens udseende. Derfor er det vigtigt at sørge for at fugerne i dit murværk er udført korrekt, og at svage/porøse fuger bliver udskiftet med nye.

Hvis du opdager at fugerne mellem murstenene er ved at smulrer, er ødelagte, har revner eller der er murerbier i murværket, så kan det være med til at nedbryde facaden hurtigere. Vi oplever nogle tilfælde hvor mørtelfugerne flere steder er fjernet af vind og vejr, i disse tilfælde skal hus ejer være meget heldig, hvis der ikke er sket alvorlige fugt skader på indvendig side af huset. Derudover oplever vi, at dårlige murværker har tendens til at have alger, mos, lav og skimmel.

HVORDAN SER JEG OM MINE MØRTELFUGER ER SKADET?

Når du vil kontrollere din facade, så gør det når der er lyst. Det er også vigtigt at du er opmærksom de steder du ikke umiddelbart ser hverdag, nemlig steder som gavlen, under højt siddende vinduer mm. Vi har lavet en list over ting du selv kan undersøge for at finde ud af om facaden snart skal renoveres:

  • Er der synlige skader på fugen?
  • Kan fugerne kradses ud med en spidsgenstand?
  • Er der huller i fugen evt. efter murbier?
  • Er der steder hvor fugen helt mangler?
  • Er der revner i fugen eller murstenene?
  • Er nogle sten frostsprængte?
  • Fylder fugen mellemrummet mellem murstenene helt ud?

Efter du har kontrolleret din facade og det har vist sig at fugerne er hele og ikke virker til at vil smulrer dette årti, så er der stor sandsynlighed for at de er stærke – Dog oplever vi nogle gange at vores kunder får skiftet fugerne ud af kosmetiske årsager. Hvis det derimod viser sig at fugerne er skadet, revnet mm. Så er det tid til en professionel kontrol og en efterfølgende omfugning af murværkets fuger.

Bestil et tilbud 

Udfyld nedenstående felter, så kontakter vi dig inden for 12 timer.


Stefan – Murer Aalborg indehaver af Aalborg Facadefuge

Ring til Stefan på 22411986 - For ekspert rådgivning.

Stefan Sørensen

Indehaver